Het Wilde Westen komt prominent in beeld bij Dedemsvaart Natuurlijk

Geplaatst op maandag 9 oktober 2017 16:06

© Schrijverij Lensen

Dedemsvaart - Dedemsvaart Natuurlijk heeft tot nog toe elk jaar een Country & Western gedeelte in haar programma opgenomen, maar in 2018 wordt er met dit thema groots uitgepakt.

‘En terecht,’ vinden Rick Pilage uit Lutten en Anja Agterbos - de Vries uit Hardenberg. Zij delen al jaren de passie van Country & Western muziek en alles wat daarmee samenhangt. Country & Western is wat hun betreft synoniem aan sfeer en gezelligheid. 
 
Samen met Arsanio Wiet van de organiserende Stichting Hollands Talent en Henri & Kitty Ten Brinke uit Lemelerveld, die de Country dancers Ankum-Ommerkanaal begeleiden, werken Rick en Anja aan de invulling van een programma tijdens Dedemsvaart-Natuurlijk, waarvoor zij volgend jaar de zogenaamde Hangout Stage tijdens het gezinsfestival geheel tot hun beschikking krijgen. ‘Er zal uiteraard live-muziek zijn en line-dance vertoond worden, maar daarnaast wordt het geheel ook omlijst met activiteiten en aangekleed in de stijl van ‘het Wilde Westen’, aldus Rick en Anja. Madness Saloon
 
Zij komen regelmatig samen in de ‘Madness Saloon’ van Rick, zoals hij zijn omgebouwde hobbyruimte noemt. Een ruimte die in alles Country & Western ademt. ‘Ik ben een eeuw te laat geboren,’ beaamt de nu 32-jarige Rick, die al van jongs af aan verzot is op alles wat met Country & Western te maken heeft. Ook Anja Agterbos werd naar eigen zeggen al heel vroeg besmet met dat virus. De 38-jarige Hardenbergse geeft in dit verband al meer dan twintig jaar les in line-dancen, waarvan ruim 18 jaar vanuit een rolstoel. 
 

'Ik praat dansers vooruit'

Bij een auto-ongeluk in 1999 liep ze namelijk een dwarsleasie op. ‘Ik wilde toen stoppen, maar dat wilden de leden van de Monkey Town Line Dancers uit Gramsbergen. waar ik les geef, niet. Zij hebben mij er uiteindelijk doorheen gesleept en dat is maar goed ook, want door de danslessen zijn mijn longen veel sterker geworden. Met hulp van voordansers praat ik de dansers nu vooruit,’ lacht Anja, die Rick als tiener al leerde kennen toen beiden regelmatig bij de Western Shows in het toenmalige Ponypark te vinden waren.
 

Back in business

Anja en Rick zijn ervan overtuigd dat het thema Country & Western de komende jaren, na een relatief rustige periode, groter en prominenter dan ooit terugkomt in het evenementenaanbod. In aansluiting daarop garanderen zij een onvergetelijk muziek- en dansprogramma tijdens Dedemsvaart Natuurlijk, dat volgend jaar voor het eerst op Eerste Pinksterdag wordt gehouden.